Pokémon TCG balíček Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex

Jak si postavit balíček s Pokémony Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex?

Pokud máte rádi rychlé a silné balíky, tak tenhle si zamilujete! Z nové expanze Pokémon TCG: Scarlet & Violet - Twilight Masquerade přichází Teal Mask Ogerpon ex, který spolupracuje s Raging Bolt ex z edice Scarlet & Violet - Temporal Forces. Raging Bolt ex je díky útoku, kterým dokáže vyřadit jakéhokoliv Pokémona, hvězdou tohoto týmu, ale jeho pravý potenciál se projeví s jeho novým parťákem Teal Mask Ogerpon ex.

Pokémon Raging Bolt ex TEF 123  TealMaskOgerponexTwilightMasquerade25

Teal Mask Ogerpon ex má díky své Ability Teal Dance jednu z nejlepších schopností ve hře. Umožňuje vám jednou za kolo připnout k Pokémonovi Teal Mask Ogerpon ex jednu základní Travní energii z ruky a líznout si jednu kartu z balíčku. Většina konkurenceschopných balíčků v Pokémon TCG má nějaký způsob, jak připnout za kolo více energií k Pokémonům. Někdy se to dělá pomocí Pokémona, jako je Gardevoir ex, a jindy pomocí karet Trenérů, jako je Dark Patch nebo Magma Basin.

Teal Mask Ogerpon ex nabízí v současném formátu ten nejsnazší způsob, jak dostat více energií do hry. Je to totiž základní (Basic) Pokémon, a tak je lehčí ho dostat do hry například pomocí karet jako je Nest Ball. Teal Mask Ogerpon ex je to jediný základní Pokémon v aktuálním formátu s Abilitou, která usnadňuje připínání dalších energií. Někteří základní Pokémoni dokáží nabít energie svým útokem, ale pokud můžete přiřadit energii pomocí Ability a pak ještě útočit, je to téměř vždy lepší! I když karty Trenérů jako Dark Patch a Pokémoni jako Teal Mask Ogerpon ex jsou omezeni na čtyři kopie v balíku, s Nest Ball a Ultra Ball máte mnohem více možností jak najít Teal Mask Ogerpon ex než kartu jako Dark Patch.

Druhým Pokémonem v této kombinaci je Raging Bolt ex, hlavní útočník tohoto balíku. Jeho útok "Bellowing Thunder" udělí 70 poškození za každou základní energii, kterou odhodíte z vašich Pokémonů. Raging Bolt ex může způsobit dostatek poškození na to, aby vyřadil jakéhokoli Pokémona s jakýmkoliv množstvím životů. Toho dokáže jen málo karet.

Zdroj: https://www.pokemon.com/us/strategy

Hledáte obaly a kostky pro váš balíček?

Nejen karty dělají hru zábavnější! Doplň svou výbavu o praktické obaly na karty, které udrží tvoje Pokémony v bezpečí, a o speciální kostky pro ještě napínavější souboje.

Jak hledat potřebné energie v balíčku Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex

Máme tedy Pokémona s výkonnou Ability a Pokémona s mocným útokem. Na první pohled by se mohlo zdát, že tyto dvě karty nemají v jednom balíčku co dělat, protože Teal Mask Ogerpon ex připíná Travní energie. Raging Bolt ex nejenže Travní energii nepoužívá, ale potřebuje navíc DVA další typy energií – Elektrické a Bojové.

Pokémon Earthen Vessel PAR 163  Pokémon Professor Sada Vitality PAR 170  Pokémon Energy Retrieval SVI 171

To co tyto zdánlivě nesourodé Pokémony spojuje, jsou tři karty Trenérů: Earthen Vessel, Professor Sada’s Vitality a Energy Retrieval. Všechny tyto karty umožňují získat do hry více základních energií libovolného typu. To přináší velkou flexibilitu v hraní, protože díky nim můžete na Raging Bolt ex umístit Bojovou a Elektrickou energii a zároveň využít Teal Dance Ability na Teal Mask Ogerpon ex a získat Travní energii pro navýšení poškození útoku Bellowing Thunder. Bez těchto karet Trenérů by sestavení balíčku zkrátka nebylo možné.

Seznam karet v balíčku Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex

Pokémon (12)
Energie (12)
  • 6 Travní Energy
  • 3 Bojové Energy
  • 3 Elektrické Energy
Trenérské karty (36)

Zkopírovat balíček do schránky

Podpůrní Pokémoni

Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex jsou nejdůležitější Pokémoni vašeho balíčku, takže je v balíčku máme čtyřikrát. V ideálním případě chcete mít ve hře alespoň dva od každého. V balíčku je jen pár dalších podpůrných Pokémonů. V tomto balíku jde o rychlost – pokud s ním jdete jako druhý, tak vaším cílem není jen zaútočit, ale rovnou vyřadit soupeřova Pokémona! Vzhledem k tomu, že rychlost v tomto balíčku je klíčová, tak Pokémon Squawkabilly ex s jeho Ability Squawk and Seize je jasnou volbou. Pomalejší balík nebude vždy chtít hned v prvním kole odhodit celou ruku, ale naším cílem je zahrát v prvním kole co nejvíce karet.

Radiant Greninja je další velmi silnou kartou v standardním formátu, díky své Ability Concealed Cards. Zahození jedné energie za získaní dvou karet z balíčku se vyplatí, protože energie v odhazovacím balíčku využijete díky Professor Sada’s Vitality.

SquawkabillyexPaldeaEvolved169  Pokémon Radiant Greninja ASR 046

Sandy Shocks je vaším útočníkem za 1 odměnu. Pro balík, který se soustředí na útoky s Pokémony ex nebo Pokémony V, který jsou za 2 odměny, je vždycky dobré mít pro určité situace útočníka za 1 odměnu. Pokud soupeř vyřadí z boje Pokémona za 1 odměnu, moc mu to nepomůže: stejně musí vyřadit z hry tři Pokémony za 2 odměny, kteří se obvykle nachází v Aktivní pozici. Sandy Shocks se pro tento balík hodí, protože s ním můžete hned v prvním kole způsobit 90 poškození, i když nemáte Professor Sada’s Vitality: stačí Sandy Shocks připnout Bojovou energii a nechat dva Pokémony Teal Mask Ogerpon ex použít Teal Dance.

Posledním Pokémonem je Iron Bundle. Je tu jen kvůli své Ability Hyper Blower, která donutí soupeře vyměnit jeho Aktivního Pokémona. I když není tak silná jako karty Boss’s Orders nebo Prime Catcher, které vám umožní vybrat kterého Pokémona soupeř umístí do Aktivní pozice, možnost kdykoli použít Hyper Blower zahráním Item karty Nest ball nebo Ultra ball je skvělý nástroj, když chcete Aktivního Pokémon soupeře za jiného Pokémona na jeho lavičce.

SandyShocksTemporalForces98  Pokémon Iron Bundle PAR 056

Trenérské karty

Dalším bodem jsou karty Trenérů. Jednou z výhod balíčků s Basic Pokémony je oproti balíkům s evolucemi mnohem větší prostor pro karty Trenérů. Nejdůležitější kartou Trenéra je tady Professor Sada’s Vitality. Možnost připnout vašim Ancient Pokémonům další dvě karty energie a líznout si 3 karty z ní dělá jednu z nejlepších karet v Standardním formátu. Protože je tato karta Supporter, tak je důležité mít také čtyři Pokégear 3.0, abychom jí měli čím najít. Professor Sada’s Vitality budete chtít hrát prakticky v každé kolo, takže v balíčku jsou jen další čtyři Supporter karty: dvě Iono pro líznutí karet a rozhození karet na ruce soupeře a dvě karty Boss’s Orders pro vyřazení soupeřových Pokémonů na lavičce.

Pokémon Pokégear 3.0 SVI 186  BraveryCharmPaldeaEvolved173

Většina Item karet pomáhá plynulému fungování hlavní strategie balíčku. Máme čtyři Nest ball a tři Ultra ball na hledání našich Pokémonů a máme čtyři Earthen Vessel a tři Energy Retrieval pro nalezení energie, kterou potřebujeme. Dvě Switch Cart nám umožní umístit do Aktivní pozice Pokémona, kterého potřebujeme (typicky Raging Bolt ex), a dva Stadium PokéStop nám umožní přístup k nalezení těchto klíčových Item karet. PokéStop je skvělý doplněk do jakéhokoli balíku, který nejenže chce mít Item karty v ruce, ale také těží z odhození jiných typů karet. V našem případě potřebujeme Energii v odhazovacím balíčku, abychom mohli využít Supporter Professor Sada’s Vitality. Super Rod nám umožňuje v případě potřeby Pokémony a energie vrátit zpátky do balíčku. Pal Pad nám zase umožňuje obnovit Supporter karty. Tyto poslední dvě karty zaručují o něco „bezpečnější“ používání Stadium PokéStop, pro případ, že bychom přes něj odhodili Pokémony nebo Supporter karty místo zamýšlených Item karet nebo energií.

Poslední čtyři karty považujeme za takzvané tech karty, které sice přímo nenapomáhají vaší hlavní útočné kombinaci, ale pomohou proti určitým situacím nebo balíčkům. Naše ACE SPEC karta je Prime Catcher. Cílem rychlých balíků není jen rychle získat karty odměn, ale také vyřadit Pokémony dříve, než soupeř dokáže provést vlastní strategii. Item karta poskytující „gust“ efekt, kdy si můžete vybrat, kterého Pokémona vyřadíte ze hry, je pro rychlý a supersilný balík jasnou volbou. Dvě karty Bravery Charm jsou obranné karty, které všem vašim základním Pokémonům dávají +50 životů. Ty budou většinou umístěny na Raging Bolt ex, ale v závislosti na situaci je lze umístit na jakéhokoliv Pokémona. A nakonec kartou Lost Vacuum připravíte soupeře o jeho Pokémon Tool nebo Stadium kartu.

Energii máme tři Elektrické, tři Bojové a šest Travních. To se sice může zdát jako málo, ale díky Professor Sada’s Vitality, Energy Retrieval, a Super Rod, které vracejí energii z odhazovacího balíčku, a kartě Earthen Vessel, která energie hledá přímo z balíku, těchto 12 Energií bohatě stačí.

Hraní s balíčkem Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex

Cíl tohoto balíčku je poměrně jednoduchý: v každém kole, kdy můžete použít útok Bellowing Thunder od Raging Bolt ex, musíte vyřadit soupeřovi Pokémona. S tímto balíčkem budete téměř vždy chtít jít do hry jako druhý, jednoduše proto, že to znamená, že budete moci útočit jako první. Se dvěma Ancient Pokémony, dvěma Teal Mask Ogerpon ex a jednou Supporter kartou Professor Sada’s Vitality je relativně snadné připnout celkem pět Energií a způsobit hned v prvním kole až 350 poškození!

Dejte si pozor na to, abyste dostali Energie do odhazovacího balíčku. Pokud nemáte k dispozici Earthen Vessel nebo Ultra ball, které by vám s tím pomohly, pravděpodobně budete chtít použít Nest Ball k nalezení Radiant Greninja nebo Squawkabilly ex. Nikdy nevíte, kdy vám soupeř rozháže ruku pomocí Iona nebo Judge, takže je dobré mít vždy nějakou energii v odhazovací hromádce, zejména Bojovou a Elektrickou. Nezapomeňte, že pokud vám v ruce opravdu nic nezbyde, můžete také použít útok Raging Bolt ex - Burst Roar!

Zápasy proti jiným balíčkům

Teď se pojďme podívat na porovnání tohoto balíku v širším smyslu. Tento balík je úžasný proti jakémukoli jinému balíku, který spoléhá na útočníky za 2 nebo 3 odměny (tj. Pokémon ex nebo Pokémon V). Jak již bylo zmíněno dříve, útočná síla tohoto balíku je bezkonkurenční. Může bez větších problémů vyřadit z boje jakéhokoli Pokémona ve hře jedním útokem. Žádný jiný balík s Pokémony za 2 odměny se tomu nemůže rovnat. Pokud tento balík proti takovým balíkům vyřadí každé kolo Pokémona za 2 odměny, tak vyhraje, a to se mu daří docela často.

en_US-CZ-020-radiant_charizard  Pokémon Drifloon SVI 089

Ale pozor: tento balík může mít problémy s balíky spoléhajícími na Pokémony za 1 odměnu. Někteří Pokémoni za 1 odměnu si můžou s Raging Bolt ex vyměnit KO, a tento balík prohrává, pokud vezme za kolo jen jednu kartu odměn, ale sám dá soupeři dvě karty odměn za své vyřazení. Nejoblíbenějším Pokémonem za 1 odměnu, který je dobrý proti tomuto balíku, je Radiant Charizard, který může Raging Bolt ex vyřadit jedním útokem Combustion Blast. Dalšími oblíbenými Pokémony za 1 odměnu, kteří mohou vyřadit Raging Bolt ex, jsou Drifloon a Scream Tail (s Bravery Charm), které se běžně vyskytují v balících s Gardevoir ex. Tyto kombinace mohou také vytvořit útočníky, kteří zvládnou Raging Bolt ex sundat jedním útokem.

To je přesně ten moment, kdy přicházejí na řadu některé z těch tech karet Trenérů. Bravery Charm umožní Raging Bolt ex přežít Combustion Blast od Radiant Charizard. Lost Vacuum zase účinně likviduje balíky s Gardevoir ex, které se budou snažit umístit osm žetonů poškození na Drifloona se Bravery Charm nebo 12 žetonů poškození na Scream Tail se Bravery Charm. Obě tyto kombinace vyřadí z boje Raging Bolt ex. Hlavní slabinou těchto kombinací s Gardevoir ex je však to, že Lost Vacuum na Bravery Charm okamžitě vyřadí Pokémona z boje, aniž byste vůbec museli útočit! A svým útokem v tomto kole máte potenciál vzít si naráz i své vlastní dvě karty odměn.

Celkově je Raging Bolt ex a Teal Mask Ogerpon ex jedním z nejrychlejších, nejsilnějších a nejzábavnějších balíků, se kterými se dá momentálně hrát. Má relativně přímočarou strategii, což z něj dělá dobrou volbu jak pro začátečníky, tak pro ostřílené hráče Pokémon TCG. Zkuste ho a uvidíte sami!

""